BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

adoi +_+

Saturday, November 27, 2010

tanggal 26 haribulan 11 tahun 2o1o ..tanggal di mana daku n kawan merangcang utk bermain futsal...memg dah adat kami cutix2 jer kami akan berkumpul untk wt paper aktiviti yang berfaedah mahupun tak berfaedah ...huhahah...pada mulanyer kami cdg kul 10.15 ..tapi wak2 itu pakai bola tempat futsal ...pikir punyer pikir lastx2 kul 9 n kami kene pakai bola sendri ..tak per laa selamat laa pakcik ak ade bola ..thank 2 pak su sb membenrkan kami mengunakan bola paksu ..

tapi seblum aktiviti futsal 2 bermula..bayk rintangan yang melanda ...perghh ak laa yang paling sakit sekali sb ak yag menjadi pengurus mse 2..hahahaha
bayk giler bende berlaku ..dah laa minggu nie minggu kesedihan ak tambah nie lagi ..
actly ibu tak bagi ak main futsal takt jadi pape sblum akak ak kawen 25 .12.2010 nie ...

i2 citer lain ... smpai kat tempay futsal ak lak kene maki hamun lak..mentang ak nie jenis yng bukan pemarah ..sabr jela ... kami start kul 9.25 .. pergh 25minit berlalu ... lama gak 2..takpe laa janji dapat main... pemain yang main time tu just dalam 12 org laa...
alhamdulilah ade gak nak main ...hehheheh^_^


main punyer main ...satu seketika time mahu menyepak bola kaki ak terkehel ...
pergh sakit siot .. mahu menagis ak ..ak igt time 2 ak igt kaki ak dah patah dah ..hahahahhaha..nath laa dulu pun time acident pun ak igt kaki ak dah patah ...alhamdulilah laah tak patah pun just lembam laa gak ... n selamat laa time 2 kaki ak sakit clau tak member ak dah lama ak sembelih wt korban ...mene taknyer ade ker patut diorg gelk time ak sakit .. selamat laa korg ...

ak dok tepi gelangang ..dengan menahan kesakitan kaki ak ... haaaa memg time tu ak just pikir sakit jer ...pas 10 minit berlalu ..diorg habis main..n diorg lepakx2 n bing mahu g maner .. last g laa sudut nor ...hahahaha kali ini memg la lawak laasb mane tak nyer ..ak hampir pengsan time nie ... hahahah ..depan kereta wan ak menyandarkan diri supaya badan ak tak jatuh ...n ak kuat kan diri ku supaya dapat kebelakang kereta namun ak sudeh tak bermaya n terus rebah ke tanah ..ntah dari tak bermaya diriku tibe mendapat tenaga untuk bangun semula n terus berpaut pada rakan ku n terus masuk kereta ...

pastu kiteorg g kedai makan ..bagi memberi tenaga utk ku .. smpai sner ak terus minum air ..n tempah roti telor 1 ...kat situ ak n member ak wt mcm kedai 2 bapak n atuk kami punyer ..hahahah..lawakx2 ..bayk kisah lama terukit kembali ...smpai polis x2 kat belakg kami tgk mcm tak puas aty kat kami ...kami ngn muka selamba nyer wt bodo jela ..bukan kami wt salah pun ..hahahahah..abis makn kami balik ..smpai umah ..kaki ak kene rendam ngn air sejuk... n time 2 la ibu ku mengambil peluang memberi lect padaku ...

last alhamdulilah lah kaki ak just terkehel sahaja .. tapi teruk laa gak ..besar pulak lembam 2 ..malam 2 ak de bagitau si "dia" pasal kaki ku .. sebelum ak tidur ak urut kaki ku ..n terus lelap mata ku ^_^

lapar ^_^

Thursday, November 25, 2010



waaahh semenjakx2 ini keadan ak makin teruk..
ntah laa ak dapat bertahan ataupun tidak ..
aahhh badan ak nie
dah lain dari lain ..
mybe sb ak nie just manusia bese sahaja ...
ak tak tau laa
tapi pape pun nafsu ak mula bertambah
heheheheh..
bukan nafsu ape
just nafsu makan ...
hauhauahuahau

kongsix2

Wednesday, November 24, 2010


1. Latih Minda Melupakan Kenangan Pahit.
Bunyinya senang nak dibuat, tapi perlu diaplikasi berterusan. Mengaku saja Anda sering merasa sedih sebab banyak kali mengingat kenangan pahit atau selalu kembali ke memori silam yang lalu, betul tak? Kita kena cut connection feeling kita dengan emosi yang lalu.

Mulai hari ini, tekad untuk melupakan semua tu, selupa yang mungkin, kasi kosong abis! Bulatkan azam untuk memfokus kepada masa depan Anda, cita-cita Anda, keluarga, kerjaya, kewangan, keilmuan dan rakan-rakan.

Anda takkan dapat melupakan kesemua memori pahit sekaligus, tapi lakukan step by step dengan mengalihkan perhatian Anda kepada perkara lain. Proses ini mengambil masa, tapi ia boleh dipercepatkan dengan disiplin diri.

2. Buang Sikap Risau.
Ada dua kesan dari sikap risau ni, pertama ia menarik nasib tak baik, masalah dan musibah tanpa Anda pinta. Kedua, memberi kesan buruk pada kesihatan Anda dari segi fizikal dan mental. Risau membuat Anda selalu menjadi sedih dan kecewa, kekadang takut. Untuk buang sikap risau, belajar untuk bertenang dan latih diri Anda mengawal emosi.

3. Belajar Rajin Bersyukur.
Ucap syukur atas kesemua yang Anda ada, apa saja! Misalnya, ucap syukur kerana Anda masih ada 5 deria yang lengkap, Anda boleh melihat dan menarik nafas tiap kali bangun tidur (dan bukannya bangun terus sakit jantung mahpun sudah berada di ALAM KEDUA), Anda ada kawan rapat yang memahami Anda dan Anda mempunya hanphone kesayangan Anda. Ucap syukur seikhlas hati, sebanyak yang mungkin, seikhlas mungkin hingga rasa syukur tu meresap jauh ke dalam diri Anda. Buat banyak kali dalam sehari.

4. Belajar Menjadi Pemaaf.
Sikap pemaaf dapat membersihkan hati dari perasaan negatif dan emosi-emosi negatif (takut, sedih, kecewa. gusar, menyampah, marah, geram, cemburu, tak puas hati, dendam, busuk hati). Seterusnya, meneutrakan gekombang fikiran negatif yang melekat bersarang di minda Anda.

Ketahuilah, Anda selalu rasa sedih dan kecewa kerana Anda tak memaafkan kesalahan diri Anda di masa lalu ataupun Anda tak memaafkan kesalahan orang lain tehadap diri Anda satu ketika dulu, ataupun… Anda susah menerima hakikat perbuatan salah orang lain terhadap diri Anda, yang membuat Anda sedih, kecewa dan geram tahap dewa..belajar menjadi pemaaf dan menghapus semua ni lalu menarik ketenangan datang pada diri Anda.

5. Ketawa, ketawa dan terus ketawa.
Ketawa bukan dibuat-buat, tapi biar ketawa yang benar-benar menggembirakan Anda dan menjadikan Anda girang. Tonton video yang lucu, baca cerita yang lucu, dekatkan diri Anda dengan rakan-rakan yang lucu serta cari “funny side” dalam setiap situasi, agar Anda boleh ketawa secara automatik. Ketawa dapat menghilangkan sedih. Buat apa LAYAN kecewa sedangkan Anda boleh ketawa? Come on…

6. Ubah Fikiran
Kita tak boleh merubah situasi yang boleh membuat kita kecewa, sedih dan murung. Tapi, kita boleh merubah fikiran kita dan apa yang kita fikirkan tentang situasi-situasi tersebut walau seburuk manapun ia. Rahsianya, cari sinar mentari disebalik mendungnya awan. Walaupun perkara tidak berpihak kepada Anda, cari cara bagaimana Anda boleh jumpa nilai-nilai positif di dalamnya.

Fikir yang baik-baik saja, kerana ia memberi keuntungan jangka masa panjang. Rezeki Anda murah dan segala yang baik-baik datang sendiri pada Anda. Anda menjadi apa yang Anda selalu fikirkan.

Buat apa fikir yang buruk sedangkan Anda boleh tarik semua yang baik-baik? Fikir yang buruk, Anda dapat yang buruk jawapnya. Ini hukum alam dinamakan hukum sebab dan akibat. Dalam kata yang lebih advance, itu hukum Law Of Attraction.

7. Hati Mesti ‘Keras’.
Bukan keras sembarangan, maksudnya kekerasan hati, kesabaran yang tinggi, pandai mengawal emosi dan menerima hakikat dengan hati terbuka. Allah menurunkan musibah, permasalahan dan macam-macam lagi bukan sekadar dugaan, tapi balasan pada perbuatan-perbuatan Anda di masa lalu.

Buat baik, dibalas baik, begitu juga sebaliknya. Cuba ingat balik kejahatan kecil yang Anda lakukan pada orang lain, mungkin ada walau Anda tak sedar. Itulah perlunya kita bersikap baik dan berfikir yang baik-baik pada semua orang, benda, perkara, situasi dan keadaan.

Sebelum masuk tidur, set minda untuk jadi ceria pada keesokan harinya. Lafazkan dengan nada berbisik. Relaks, jangan terlalu mendesak diri.

Selepas bangun tidur, katakan pada diri ini adalah hari yang baru untuk Anda.


fuhhx2 ...berabuk sude ^_^

Sunday, November 21, 2010

assalamualaikum ...
hye smue ...heheheh dah berabuk ak punyer blog ...
ak nie jenis clau update sekali terus semangat nak update ag..
tapi bile dah malas sgt ...tgk laa dah berabukx2 ...clau leh sarang spider pun leh menjelma kat snie ...(mentangx2 layout hutan ) hehehehe...

setiap kali ak nak uptade mesty bayk giler story nak ak lemparkan kat korg tapi apekan daya ak nie just simple person jer ..heheheh ...
bagi ak idup nie umpama seperti semut n the gang ...
melalui fakta yang ak tau la clau tak silap ...
semut mengeluarkan sejenis cecair yang dapat memudahkan kawanx2 die follow ...
sb 2 kita leh tgk semut jalan elok jer ..nie disebabkan cecair yang menjadi panduan mereka
n jika cecair itu ilang semut akan cube try utk cari cecair itu smpai jumpe ...clau jmpe alhamdulilah ...clau tak ntah ler ...hehheh

nie nak ak kait kan ngn idup ak .. ak sebnrnya bukan lah manusia yang kuat
ak kadngx2 lemah ,x berupaya ,berumbang ambing ...ak ibarat semut yang mencari cecair member nye ... disebabkan itu ak perlukan teman untuk membimbing diriku ..

skerang tidak ade lagi org yang akan menegur ku ag ... snior yang rawk kapak sude meningglkan mase mereka sebagai seorng penuntut ke seorang pengajar ...segala tunjuk ajar mereka akan ak ikut ...(yg elok je laa/ yang x elok 2 ushax2 jer ^_^) pemergian mereka amat ak rasekan
tapi apekan daya setiap petemuan pasti ada perpishan ...harix2 terakhir telah ak habis kan bersama abg usrah ku ABG SHAHREELL ... Segala nasihat yang beliau berikan akn ak ikut ...
jika die membaca blog ak nie ..ak mahu die tahu yang ak sayang die ibarat abg ak sendiri walaupun ak tak ade abg n walaupun masa ak ngn die hanyalah sedikit tapi i2 yang terlintas di hatiku .... segala ilmu yang die turun walaupun sedikit jer yang dapat ak pungut tapi ak rehda dan bersyukur ... walaupun ak tau yang ak bukan bek dimata sesiapa pun dan ak bukan kos pengajian agama...

kenangan bersama ABG BOB , ABG UJANG, ABG HAKIM ,ABG ALIF DARUS DAN angx2 senior lain XKAN ak lupekan .. kamu smua meng terbaik .. doa ku agar kamu semua berjaya dngan cemerlang dan harap berjmpa ag....

sem 3 sude sampai ke penghujungnyer..next year dah masuk ijzh ...n ag 4 tahun akn aku mengikuti jejak senior yang keluar sekrg..adakah ak sude bersedia dengan ape yang ade ..??
dikala penghujung sem 3 nie ak n member ak kat maktab dikejutkan dengn incident sahabt ku MOHD NAIM ..alhamdulilah die ok ..sory 2 say tu naim sebab ak tak dapat jenguk ko sb ak kat umah time 2 ... nak jer ak pulang ker maktab bile mndengar berita tentang ko tapi apekan daya ak hanya dapat mendgr dari jauh sahaja ..
ak mahu membalas jasa mu yang menemani ku sewaktu ku excident dulu ... namun apakan daya ku ..maafkan ak naim ... ^_^


bile kelas smua dah abis ..ak pulang kerumah ..n sewaktu pulang terdapat excidnt yang tak dapt ak elakan bersama sahabtku ... inilah knangan pertama bagi ku ..namun takpela bnde nak berlku ..terima jela ...^_^
sabar yek NUR AQILAH n WANI ...bnde nak jdi nak wt mcm ne ag ..hehheh
k laa ak nak stop dulu t padatx2 tak best lak nak menelaah bloq ak nie ...ok laa mahu beredar dulu k assalamualaikum ^_^