BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

peristiwa bersejarah ...

Monday, January 25, 2010

hari yg bersejarah buat ku .. ari nie ari isnin ... ari isnin ari nie jadi ari nie memg ari isnin ... namun bukan sb ari nie ari isnin yg ak nak citer kan tapi perkara yg ari nie terjadi ...

starting kul pagi tdi ...aku langsung tak leh lelap kan mata nak asyik ak terjaga je dari tido ak ... dari kul 1 sampai kul 5 ak terjaga je ...n then ak di kejut kan dgn seekor haiwan iaitu belalang di kaki katil tempat ak berdengkur ... dah la tak leh tido kene gangu la ag .. ak try la halau tapi degil giler .. till roomate ak terjaga dari tido nye n halau tapi belalng i2 masuk bawah katil .. bende 2 dah masuk bawah katil terpaksa la ak tunda jap operasi menghalau ..n then ak mandy .. mase nie demam ak dah kebah la skit .. n then ak siapx2 smua n mase ak tgh siap x2 belalng 2 kuar n terus ape agterus halau la sampai mane tah belalng i2 tercampak ... n then ak siap x2 nak g assembly..mase ak btolak 2 boleh dalam kul 7.15 ak igt semapt la sampai namun mase bak trun tanga je badan ak dah rase lain mcm tibex2 berat je .. ak kuat la badan nie sampai ke bawah n alhamdulilah ade gak member ak kat bawh n mase 2 gak la ak minyak bantuan die papah ak ... ak actly igt dah ok skit igt boleh jalan la tapi ntah tibe x2 trun tangga pun ak tak leh ..tapi ak pkir sakit skit je 2 .. mase kiteorg nak g otw g assembly ak ade gak nampak encik mad zin kat depan umah die just only pakai baju pagoda je ..mase 2 ak igt ak sempat ag g assembly tapi hakhakah ...

malang berbau wlaupun pagi tadi ak pakai perfume wangi hehhehe.. sampaix2 encik roslan dah terjegat kat depan 2 n siap menjerit ag 2 hakahhkak .. dalam hati alamak lambat 2 minit je ...hehehehe ak n member ak kene diri kat depan .. actly bukan ak n member ak around 90% peljar lelaki kene diri kat depan hakahkahk selamat ak ... mase tgh assembly i2 ak rase lain mcm sesgt .. time doa tibe ak rase mcm nak pitam ..mulax2 just nak muntah je n then ak mintak izin kawan ak nak mintak tlg papah tapi tibex2 ak rase lain mcm sgt ak pun tak tau nape .. ak terase mcm nak jatuh .. cepatx2 la ak buka jaket ak n beg ak n terus dukx2 kat belakng ...mase i2 ak bukan tie n butng lengn baju ak ... n selamt la seblum nie ak penah rase mcm nie gak jadi ak leh gak la kawl keadaan ... time ak dok 2 ak cepat mintak air .. selamat la ade kawan ak yang sagt bek HATI bagi ak air botol die ..dapat je air botol die ak basuh muka ak n tengkuk n minum skit ... reda skit pening ak 2 n pas lak en mad zin datg n tanye ok tak ????? ak jawb nak pitam en .... pastu tibe je die dtg kat ak n terus urut kepala ak .. hahahhah panadai gak EN MAD ZIN urut ak .. elok la skit ... n pas tu die g berucap jap n after berucap die dtg ag kat ak n urut tangan ak la .. hakahahhkaah... nie yg wt ak kelakar nie .. first tangan kanan die urut perghh.. sedap la tapi masuk tgn kiri perghhh meraung kat situ ak .. sakit giler la die tekan urat ak ... siap cakap memg sakit kat situ kalau ade rase peningx2 ...


pendek kan citer .. ak g la klinik ngn naim .. member kelas ak ..first plan nak g hospital serdang lastx2 sesat kat serdang ... n patah balik ikot jalan g ke putrajaya last nampak gak hospital 2 ... n packing la dalam i2 first igt nak g klinik pesakit luar ..cari la sekitar hospital 2 .. last tanye mak gurad yg ade kat situ die cakap kat luar bukan dalm .. dalam keadaan ak yg separuh nywa nie ak rela jela ..sampai tmpat kiteorg nak g .. lastx2 kakak yg agak comei i2 tapi kurus i2 cakap yg pesakit luar kene tnggu 2 -3 jam last ak n naim pakat g klinik bangi kat seksyen 1 .. kiteorg g la sane .. n smpai sne kiteorg g kuanter daftar n tngu la no di panggil .. ak n naim dalam golongn yg agak terakhir..wlaupun kteorg dtg agak awl .. last kteorg check la .. ak masuk dulu baru naim .. mase check 2 DR i2 just tanye ape ak sakit n turus ckap ak kene amik darh .. wah terkejut beruk ak kat situ ... dalam hati ak terus pkir .. sure la ak kene H1N1 nie ..hehhehe.. mase amik darah i2 perghh nak meraung pun ade mane tak nye DR 2 cucuk kat tempat ak kene urut tadi pergghhhh ngetap bibir ak buatnye .. last g makmal n then jumpa DR yg tanye mcm x2 kat ak tadi .. n mse i2 ak nak tergelak pun sb DR 2 kata ak kene syak denggi .. perghh ak pun ag confuis la tapi takpe ..wt muka mahco skit ... hahhaha tapi aclty penyakit memg bahaya pun ..hehehehh.. naim ??? nak tau kisah die tanye la die sndiri ..heheheh.. n kami balik la ke maktab ngn perasaan yg pelik ...hheheheh ok nak out dah ..hehehhe nie la kisah ak utk ari isnin nie ... heheheh...assalamualaikum

cutix2 malaysia ...heheheheh

Wednesday, January 13, 2010

nie kisah sudah lama tapi tak pela ape boleh wt bukan selalu dapat on9 ...hakhaka...
nie kisah wk2 ak cuti akhir sem ...kisah nye bermula ...


start kul 6 ak terjaga dari tido n then menpersiapkan diriku yg hina nie utk menghadap ALLAH tuhan pencipta alam ... n after finish ... ak terus bersiap kan diri utk menyihatkan tubuh badan yg agak " gempal nie " ...actly ak bukan nak citer ape pun just citer aktivity ak mase cuti je mase cuti ak wt manyak bende ... dari start cuti ak dah planing dah mcm bende ... start je bulan 12 ..ak n ex assitant ak or specific ag mantan penolong kiteorg kuar n membuat or melaksanakan bende yg kiteorg dah planing iaitu ushax2 wayang hakahakhak ... kiteorg telah membuat satu perkara bagi ku yg amat tak penah ak lakukn ialah maraton wayng ...bunyi nye agak pelik tapi best ...mantan ak selalu ckap kat ak " arip cuti nie kite wat maraton wyang nak ???" hahakahk pada ketika i2 ak terngaga ape 2 maraton wayng ...boleh lak mantan ak gelak ...nak je time 2 ak sedut lemak die .... die citer la apew 2 maraton wayng .... {perbualan nie terjadi sebelum cuti }..hehehheheh mase ak n die dah planing nak tgk twilight ...ak first time tgk citer nie dah berasa teramatx2 bosan ...ntah la ak pun pelik nape la org suka sgt tgk ... mantan ak nie jenis sekepala ngn ak jadi die pun bosan gak tgk ...lastx2 kiteorg dgn muka tak puas hati nye terus jela tgk sampai habis .... tapi nasib bek la ade beli citer yg lain ..terus lepas habis citer twilight ak terus solat n smbung marton wayg ... citer 2012 ..citer agak gempak tapi melalut ..hakhakahakah

dah habs usha x2 kami terpaksa balik sb mantan ak ade hal skit ..takpe la ak paham ...selang 2 minggu member kg ak ajak ak kuar ... actly kiteorg dah lama planing tpi time 2 duit tak ade terpksa la tngguh ..n now duit dah melimpah jadi kiteorg planing nak main go cart .. best siot main go cart ..heheheh sape dak ipoh nak main go cart meh la tpn ak ak akan bawk punye la ..hakjahakahka... after main go cart ak n member g jusco ..mulanye nak usha wayng ag sb member ak dapt tiket free utk 6 org jadi smpaix2 kat sana ..hampeh ..habuk pun tarak ... tiket silap tarikh ...dah luput ...
takpela ...jadi satu hari 2 kiteorg habis kan masa yg lama gak ..ushax2 baju second hand ..n macmx2 ag ... n hari yg ak kuar 2 malam nye ak ade kenduri .... gelabah la ak bile jam dah kul 6 janji kul 3 tapi kul 6 baru balik ..

lepas smuax2 2 habis seminggu lepas 2 ak ade kenduri ..tlg opah ak sb pakcik ak kwain ..heheheh agak letih gak la mase 2 sb ak sorg je keje yg lain ntah la ..tapi takpela ak leh kruskan lemak yg ade nie ..heheheh


actly sepnjang cuti nie ak pagix2 g jog kat gunng keldang near my house .. fuuhhh..best siot naik gunng 2 ... firt naik nagn kawn ...kiteorg dapt naik sampai puncak ...first nie la dapt naik gunng 2 ... sblumsx2 just usha dari bawh je ... n aftern naik 2 ..ak smakin seronok coz nie sahaja usaha yg dapt ak lakukan utk menguruskan badan gempal nie ... heheheh lebih kurng 8 kali ak naik smpai puncak ..heheheheh..best giler ... time 2 ak rase badan ak mcm dah "kurus " hakahakahak ...

hehehehhe ok la nie sahaja activity ak mase cuti ..actly manyak ag aktivit tpi nie je sempat di tulis ..tak pela pape hal 2010 dah menjelma ..2009 dah g ak pun dah masuk 19 .. jadi nampak nye ak dah nak masuk usia tua ..hakahakhakh ... tak sangka ak ...hakahakahakahaklahak... k selamt tinggal 2009 n welcome 2010